Kaasboerderij Luyben

De enige overgebleven kaasboerderij van Aarlanderveen

23 oktober 2022

Met het mooie nazomer weer lopen de koeien nog steeds (dag en nacht) buiten. Hier liggen de dames lekker uit te buiken nadat ze zich vol gegeten hebben.

26 september 2022

Lotus met haar prachtige 1e kalfje Dahlia. Dahlia is gisteravond laat geboren en alweer ons 4e hoornloze kuisje.

7 september 2022

Weer een mooie dag op de boerderij, de nieuwe maïs voor het komende jaar is gebracht. Dat is vooral veel trekkers en lekker voer.

26 augustus 2022

Al anderhalf jaar zijn we bezig om onze koeien te insemineren met hoornloze stieren zodat we de kalfjes niet meer hoeven te onthoornen. Tot nu toe hadden we steeds hoornloze stierkalfjes en waren de kuisjes gehoornd. Maar nu hebben we dan eindelijk ons eerste hoornloze kuisje! Welkom Britney! (Launch PP x Tiffany (Weelder Empire))

13 augustus 2022

De koeien staan met het warme weer 's middags lekker binnen en maken weer dankbaar gebruik van de sproeiers.

16 juli 2022

Vandaag weer eens lekker maaien en schudden voor hooi, gewoon omdat het goed hooibouw weer is. En weer wat kilometers sloot met de baggerspuit van René Rodenburg leeg laten zuigen.

6 mei 2022

De eerste nacht dat ze weer kunnen kiezen of ze binnen of buiten slapen. Een groot deel ligt binnen, gewoon omdat ze dat gewend zijn, maar ongeveer 1/3 zal vannacht buiten liggen. Mooi dat het weer kan!

22 maart 2022

Met dit droge weer hebben we een waterbak als plas/dras pomp neer gezet om wat water in de greppels te krijgen voor de weidevogels.

22 maart 2022

Yes! De meiden kunnen er weer uit! Blijft elk jaar weer een klein feestje.

18 maart 2022

Ook bij ons is het weidevogelseizoen begonnen. Vanmorgen is bij ons door Gerda het 1e kievitsnest gevonden. Laten we hopen dat het ook dit jaar lukt om zoveel mogelijk jongen groot te laten worden. Wij gaan er in ieder geval weer ons best voor doen!

Vanwege de stikstofplannen van de regering hangt ook bij ons de vlag op zijn kop!