Kaasboerderij Luyben

De enige overgebleven kaasboerderij van Aarlanderveen

23 december 2021

De ligbox afscheidingen in een deel van de stal waren hard aan vervanging toe en zijn vandaag vervangen. 5 mannen (en jongens) hebben dit even in 5 uur voor elkaar gekregen. Top prestatie! Het is enorm op geknapt! De nieuwe boxen zijn hoger dan de oude zodat de koeien makkelijker kunnen gaan liggen en opstaan. Met dank aan Rodenburg Agri mechanisatiebedrijf.

17 oktober 2021

Dit weekend hadden we een kapotte RVS melkleiding. Dankzij de goede service van Van Rijn RVS BV , konden we binnen zeer korte tijd weer door met melken. En dus ook weer kaas maken. Top, Arie van Rijn!

25 september 2021

Vandaag hebben we een groot feest gegevens vanwege de grote mijlpalen die we het afgelopen jaar tijdens corona hebben bereikt.

25 september 2020 1e 100.000 liter koe Ineke

11 februari 2021 1e STER koe Montana

8 mei 2021 40 jarig bestaan boerderij

Op het feest waren 120 vrienden, familie en leveranciers aanwezig tijdens de BBQ en /of het feest 's avonds.

Het was prachtig weer en veel mensen hebben tot 's avonds laat buiten gestaan terwijl anderen binnen lekker aan het dansen waren.

Wij kijken terug op een geweldige dag!









11 augustus 2021

De dames lopen nog even te genieten van het avondzonnetje!

8 juni 2021

Het was een drukke tijd , na de natte meimaand. Maar afgelopen week hebben we lekker geoogst, en lange dagen gemaakt. Ook de mest is weer emissie arm aangebracht en de nodige vogels zijn beschermd.

#hetvoorjaarisdemooistevanhetjaar




Jong van kleine plevier

25 mei 2021

Op een van onze percelen hebben we afgelopen week een nestje gevonden van een kleine plevier met daarin 2 eitjes. Vorig jaar hadden we ook een nestje bij onze plas/dras en nu dus weer een. De kleine plevier is een redelijk schaarse broedvogel in Nederland ( 1200-1500 in 2013-2015) dus wij vinden het heel leuk om hier een nestje te vinden.

16 mei 2021

Het 1e zwaluwnest in de stal in aan het uit komen.

8 mei 2021

Vandaag bestaat Kaasboerderij Luyben 40 jaar! Wederom een belangrijke mijlpaal die we helaas door corona niet kunnen vieren. In 1980 is begonnen met de bouw van de boerderij en op 8 mei 1981 was de overdracht van de oude boerderij in het dorp en trokken Henk en Corrie Luyben met hun kinderen in de nieuwe boerderij. Vanaf dat moment werd er door Corrie ook gestart met het maken van kaas. Dat was voor haar gesneden koek omdat ze op een kaasboerderij was op gegroeid op het Zuideinde in Aarlanderveen. Tegenwoordig wordt de kaas gemaakt door zoon Frank die de boerderij in de jaren 90 heeft overgenomen en het kaasmaken van zijn moeder heeft geleerd.

22 april 2021

Zoals de meeste mensen wel weten zijn wij elk voorjaar druk in de weer met het beschermen van de weidevogels. Wij maken het land aantrekkelijk voor ze en doen zoveel mogelijk om de nesten en jongen te beschermen.Dit jaar zijn we een nieuwe uitdaging aan gegaan.Wij zouden het fantastisch vinden als we de zwarte stern naar onze sloten kunnen lokken en dat ze daar gaan nestelen. Daarvoor hebben we nu nestvlotten gemaakt waar ze op kunnen nestelen. We hebben geen idee of het gaat lukken maar dat zal de tijd leren. Het maken en plaatsen van de vlotten was al weer een leuke klus op zich.

18 april 2021

Daisy heeft vandaag als eerste koe gekalfd in het nieuwe strohok. We zijn heel blij dat onze koeien nu ruim vrijuit kunnen bevallen! Alles is goed verlopen en moeder en zoon maken het goed.

2 april 2021

Eindelijk hebben we de afgelopen weken het laatste onderdeel van onze grote verbouwing kunnen realiseren. 2 jaar na de oorspronkelijke planning. We hebben in de vrijgekomen ruimte voorin de stal een strohok gemaakt waar de koeien in kunnen kalven. Daarvoor moest de vloer eruit en nieuwe speciale roosters erin. Op het rooster ligt een rubber mat om uitglijden te voorkomen en daar overheen komt een strolaag. Wij zijn erg blij met het resultaat.


31 maart 2021

De koeien gaan weer naar buiten na een winter op stal

17 maart 2021

Vanmiddag is bij ons het 1e kievitsei gevonden. Dit perceel is afgelopen winter opgehoogd met grond en de kieviten vinden dat geweldig. Hopelijk volgen er nog veel meer!



6 maart 2021

Frank is pas over een maand jarig maar hij heeft gisteren vast zijn cadeau gekregen. Gewoon omdat het af was. Onze sterkoe Montana en lievelingskoe van Frank is prachtig geschilderd door Dick Kamstra van KamstrA Art. Dit mooie schilderij hangt nu bij ons in de keuken.

22 februari 2021

Geheel onverwacht bleek donderdag 11 februari dat een van onze koeien wel eens in aanmerking zou kunnen komen van het certificaat Sterkoe. Wij waren de criteria daarvoor aan het lezen op het formulier van de keurmeester die zou komen en dachten meteen aan Montana. We hebben haar voor gedragen bij de keurmeester en die heeft haar her- gekeurd en ze bleek inderdaad Ster waardig! Hoe trots kun je als boer(in) zijn! Afgelopen september onze eerste 100 tonner Ineke en nu als kers op de pudding deze verrassing, onze 1e Sterkoe. Vandaag hebben we het certificaat binnen gekregen en nu is het dus officieel. Onze kanjer (letterlijk en figuurlijk) Montana is STER!

3 januari 2021

Wij wensen iedereen een heel gelukkig en vooral gezond 2021 toe! Tevens willen wij onze klanten bedanken voor het gestelde vertrouwen in ons af gelopen jaar. Wij hebben het drukker zien worden in onze winkel en weer een aantal mooie opdrachten mogen verzorgen voor de kerst.