Kaasboerderij Luyben

De enige overgebleven kaasboerderij van Aarlanderveen

8 maart 2019

Met trots laten wij weten dat bij ons vanmorgen door onze weidevogel vrijwilliger, Gerda, het allereerste kievitsei van Zuid-Holland is gevonden.
Op naar een mooi weidevogel seizoen.

Frank is daarvoor gebeld door Omroep West en zij hebben een nieuwsitem op de site en de radio hieraan gewijd.

www.omroepwest.nl/nieuws/3775374/Eerste-kievitsei-in-Zuid-Holland-gevonden-Ons-ei-is-in-een-normale-broedperiode-gevonden8 maart 2019

Het is al een tijdje geleden dat we een update geplaatst hebben van de bouw van de staluitbreiding maar dat betekent niet dat er niets gedaan is.. Alles liep alleen nogal door elkaar dus was er geen echte mijlpaal te vermelden.

Vandaag is het laatste beton gestort en inmiddels kunnen we zeggen dat het grootste deel van de stal af is. Alleen de gevelbeplating moet nog worden geplaatst en dan kunnen we beginnen met de afwerking en de inrichting.

Wat is er sinds de laatste update allemaal gedaan?

- De voergang is gestort en het ligboxendek in het midden van de stal is gestort.

- Op 19 en 23 februari zijn de spanten van de stal geplaatst en de prefab muren neer gezet.

- Tussendoor waren wij zelf begonnen met het ontmantelen en afbreken van de achterwand van de huidige stal. Daarvoor hadden we hekken geplaatst om de koeien achter te houden.

De achterwand slopen was een hele klus maar gelukkig was het prachtig weer!

- Daarna werd er begonnen aan de bekisting van de 2 ligboxen rijen langs de zijkanten en de muurtjes van de middelste ligboxen.

Het eerste deel daarvan is op 26 februari gestort.

- Op 28 februari is het dak geplaatst.

- Daarna is de laatste bekisting geplaatst van de muren van het voerhek en de ligboxen.

En uiteindelijk dan vandaag het laatste beton gestort.

Wij zijn ontzettend blij met het resultaat tot nu toe!

Nu is het wachten op de gevelbeplating.


14 februari 2019

De lichtkoepel van de stal was niet meer wat het geweest was. Met elke storm kwamen er meer gaten in dus hoog tijd dat hij vervangen werd. Dat is best nog een hele klus maar het resultaat mag er wezen. Wat een verschil!

3 februari 2019

De bouw van de stal is na enige vertraging door de vorst weer hervat. De roosters en platen voor de voergang en ligboxen zijn gelegd en de vloer is nu dicht. Nu is goed te zien wat de indeling gaat worden.